آموزش نرم افزار مجازی سازی VMware Workstation

VMware Workstation نام نرم افزاری مشهور در زمینه نصب سیستم عامل مجازی بر روی ویندوز و لینوکس و همچنین ساخت هارد دیسک های مجازی و سیستم عامل های مجازی می باشد. به کمک این برنامه و محیط موجود در آن کاربر قادر به نصب هر نوع سیستم عاملی است و می تواند چندین ویندوز و سیستم عامل مختلف را بر روی یک کامپیوتر نصب نماید.

این نرم افزار با قدمت بیش از 5 سال و برنده شدن بیش از یك دو جین جوایز بزرگ محصولات نرم افزاری، توسعه دهندگان نرم افزار را قادر می كند، پیچیده ترین برنامه های تحت شبكه را كه در ویندوزهای مایكروسافت، Linux یا Net ware اجرا می شوند روی تنها یك رایانه شخصی، اجرا كنند. این برنامه با پیشتیبانی از 200 سیستم عامل مختلف که از جمله می توان به Windows 7،Windows Server 2008،Windows XP ،انواع نگارش های Linux و … اشاره کرد.

همچنین شما قادر خواهید بود تا با این نرم افزار علاوه بر استفاده همزمان از چند سیستم عامل، از ویژگی مدیریت وظایف موجود در برنامه نیز برای سوئیچ نمودن مابین سیستم عامل های موجود در محیط مجازی استفاده نمایید.

در واقع شما با کمک این نرم افزار قادر خواهید بود تا در یک محیط کاملآ شبیه سازی شده سیستم عامل دلخواه خود را اجرا نمایید و همانند یک سیستم واقعی در محیط آن کار کرده و به انجام کارهایی از قبیل ایجاد و مدیریت شبکه مجازی، نصب بازی و نرم افزار، گشت و گذار در اینترنت و … بپردازید. البته هدف اصلی ما در اینجا استفاده از این نرم افزار جهت طراحی و مدیریت شبکه های سازمانی و اداری است.

مزایای این نرم افزار:

  • شبكه بندی مجازی (Virtural Networking)
  • انجام تراكنش ها به صورت زنده و Real time
  • به اشتراك گذاری پوشه ها و drag and drop
  • پشتیبانی از PXE (محیط اجرای از پیش بوت شده)

VMware یك وسیله ضروری برای توسعه دهندگانIT، مدیران سیستم های کامپیوتر و مهندسان شبکه است.

فراموش نکنید که شرکت VMware محصولات متنوعی دارد که ما از محصول VMware Workstation استفاده می کنیم. این محصول به عنوان یک آزمایشگاه برای کسانی که در حال یادگیری شبکه و مدیریت آن هستند می باشد.

استفاده از چنین محیط های مجازی دارای استفاده های مفید و فراوانی می باشد ، به عنوان مثال کاربری قصد دارد تا نرم افزاری را که به آن از نظر آلوده بودن به ویروس مشکوک است را استفاده نماید. چنین محیط مجازی برای این کار بسیار مناسب اند زیرا هیچ ارتبطی میان هارد اصلی سیستم و محیط مجازی نیست.

ایستگاه كاری VMware Workstation چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟

نصب VMware روی کامپیوتر رومیزی تان اولین گام برای انتقال ساختار IT موجود به یك ساختار مجازی است. با ایستگاه كاریVMware Workstation غیر از ساده كردن عملیات توسعه و تست نرم افزار و سرعت بخشیدن به توسعه برنامه های كاربردی، سازگاری برنامه های كاربردی و اجرای عملی مهاجرت از یك سیستم عامل به سیستم عامل دیگر را تضمین می كند و امكان امتحان این كه آیا این نقل و انتقال و تعویض سیستم عامل، زیانی برای شبكه یا سایر نرم افزارهای كاربردی در حال اجرا دارد یا خیر را به شما می دهد.

ایستگاه كاری VMware چگونه كار می كند؟

این ایستگاه كاری با فعال سازی چند سیستم عامل و برنامه های كاربردی مربوط به آنها به طور هم زمان روی یك ماشین فیزیكی منفرد، عمل می كند.

سیستم عامل ها به همراه نرم افزار های كاربردیشان در ماشین مجازی همگی روی یك قطعه از سخت افزار نشسته اند. لایه مجازی سازی VMware ، منابع سخت افزار فیزیكی را به منابع ماشین مجازی می نگارد به طوری كه انگار هر ماشین مجازی، پردازنده، حافظه و دیسك و ابزارهای O/I ویژه خود را دارد و همگی مطابق استاندارد رایانه های  X86هستند.

به كمكVMware Workstation   شبكه های مجازی پیچیده ای راه اندازی می كنید و انواع نرم افزارها را در هر محیطی كه می خواهید به طور همزمان اجرا كنید و همه این ها را یك جا روی سیستم خود انجام دهید.

بدون نیاز به انجام عملیات پارتیشن بندی دوباره دیسك و سیستم عاملی جدید نصب كنید و بدون این كه سیستم را از نو بوت كنید بین سیستم عامل های نصب شده روی رایانه تان سوئیچ كنید.

برخي از مهم ترین ويژگي هاي اين نرم افزار:

  • مديريت چند رده ای موقعيت ها
  • پشتیبانی کامل و هماهنگ از PXE
  • قابلیت نمایش چندین صفحه نمایش
  • سازگار با سیستم عامل هاي مختلف
  • قابلیت شبکه کردن چندین سیستم عامل
  • قابلیت انتقال فایل ها تنها با Drag and Drop
  • پشتیبانی از MP3 Players و USB 2 Devices
  • قابليت نمايش سيستم عامل قبل از اجرای آن
  • پشتیبانی از بیش از 200 سیستم عامل مختلف
  • محیط پیشرانه مستحکم و قدرتمند با بافت بیسیک
  • امنیت ماشین های مجازی با 128bit- encryption
  • پشتیبانی از VMware vSphere 4 به عنوان Guest OS
  • پيكربندی نرم افزار به صورت های شبكه مجازی، تصاوير زنده
  • امکان نصب بازی و نرم افزارهای مختلف بر روی سیستم مجازی
  • امکان برقراری ارتباط مستقیم بین سیستم اصلی و سیستم میهمان
  • امکان کاهش و افزایش مقدار سخت افزار مورد استفاده سیستم مجازی
  • پیکربندی سیستم های مجازی برای استفاده از CPU های چند هسته ای
  • اجرای یکپارچه ویندوز, لینوکس,Netware, Solaris X86 به صورت شبکه مجازی
  • قابلیت پشتیبانی سیستم های 32 بیتی و 64 بیتی در محیط لینوکس و ویندوز
  • پرینت در سیستم مجازی بدون نیاز به نصب درایور پرینتر با استفاده از ThinPrint
  • داشتن سرعت بسار بالا در هنگام اجرا و کار در محیط سیستم شبیه سازی شده.

ایجاد یک ماشین مجازی در نرم افزار VMware Workstation

ویرایش

در این آموزش بهترین و کامل ترین روش ایجاد یک ماشین مجازی در نرم افزار Workstation VMware تشریح خواهد شد.

نکته:  همیشه از همین روش برای ایجاد ماشین مجازی استفاده نمایید چرا که دیگر روش ها هنگام ایجاد شبکه مجازی با مشکلاتی همراه هستند.

نرم افزار VMware Workstation را باز نمایید.

در محیط نرم افزار بروی گزینه Create a new virtual Machine کلیک نمایید.

با انتخاب گزینه Custom و کلیک به بروی Next به مرحله بعد بروید.

با انتخاب آخرین ورژن Workstation موجود در برنامه (در اینجا ورژن 8( به مرحله بعد بروید.

گزینه I will install ….. را انتخاب نمایید. و بروی Next کلیک نمایید. این گزینه بیان می کند که شما در آینده سیستم عامل را به صورت دستی نصب خواهید کرد.

تذکر: چنانچه قصد دارید شبکه راه اندازی کنید همیشه همین گزینه را انتخاب نمایید.

در مرحله بعد از قسمت Guest operation system میتوانید نوع سیستم عامل خود را انتخاب نمایید. در اینجا ما گزینه Microsoft Windows را انتخاب می نماییم.

از قسمت Version گزینه Windows XP Professional را انتخاب نمایید. چنانچه قصد دارید ورژن دیگری را نصب نمایید میتوانید از این قسمت آن را نتخاب نمایید.

و سپس بروی Next کلیک نمایید.

در مرحله  بعد نام و مسیر ذخیره سازی ماشین مجازی را مشخص نمایید.  و سپس بروی Next کلیک نمایید.

در این مرحله چنانچه CPU شما چند هسته ای باشد بایستی تعداد CPU و تعداد هسته های هر CPU را مشخص نمایید. توصیه می شود! که همیشه از یک CPU با یک هسته استفاده نمایید. سپس مقدار رم ماشین مجازی را انتخاب می نمایید.

حداقل رم لازم برای  Windows XP Professional  64 مگابایت است که توصیه می شود حداقل دو برابر این میزان را به آن اختصاص دهید و به مرحله بعد بروید.

در مرحله بعدی بایستی نوع اتصال کارت شبکه ماشین مجازی خود را انتخاب نمایید. که در این قسمت گزینه use network address translation را انتخاب می کنیم و با زدن next به مرحله بعدی می رویم.

در اینجا نوع ورودی و خروجی سیستم مشخص می شود که  از تنظیمات پیش فرض استفاده نمایید. به مرحله بعد بروید.

در مرحله بعدی گزینه  Create anew virtual disk را انتخاب کرده  و سپس  نوع دیسک را  انتخاب می کنیم.

در این قسمت میزان فضای دیسک به ماشین مجازی اختصاص داده میشود. برای Windows XP Professional 5 گیگابایت کافیست. این مقدار بعدا قابل افزایش است.

اگر گزینه Allocate all disk space now را علامت بزنید برابر با تمام مقداری که انتخاب کرده اید از فضای دیسک شما اشغال می شود.

توصیه می شود! این گزینه را انتخاب نکنید. در این صورت ماشین مجازی به اندازه نیاز و به صورت پویا از فضای مجاز اختصاص داده شده استفاده می نماید.

انتخاب حالت Single file به این معنی است که تمام فایل های ماشین مجازی شما در یک فایل ذخیره شود. انتخاب حالت multiple files برای زمانی است که قصد دارید ماشین مجازی تان را از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر انتقال دهید.

 

به تنظیمات این قسمت دست نزنید. به مرحله بعد بروید.

بروی Finish  کلیک نمایید. ماشین مجازی شما برای نصب سیستم عامل آماده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *