مروری بر سيستم عامل

مروری بر سيستم عامل

سيستم عامل اصلي‌ترين و مهمترين نرم‌افزار در يك كامپيوتر است كه مديريت منابع سيستمي را بر عهده دارد . سيستم عامل برنامه بزرگ و مفصلي است كه ارتباط بين كاربر و اجزاي سخت افزاري و نرم افزاري كامپيوتر از طريق آن برقرار مي شود . براي مثال ايجاد پرونده هاي مختلف و نوشتن آنها بر روي ديسك ، ايجاد تغييرات در آنها ، حذف آنها از روي ديسك ، ايجاد امكاناتي جهت استفاده از كامپايلرها و مفسرهاي مختلف ، آوردن برنامه‌ها به حافظه RAM و فعال كردن آنها و نظارت بر نحوه اجراي آنها ، فرستادن نتايج به دستگاههاي خروجي از جمله اعمالي است كه توسط سيستم عامل انجام مي گيرد . سيستم عامل داراي فرمانهايي است كه كاربر با صدور هريك از آنها ، عمل خاصي را از سيستم عامل مي خواهد و سيستم عامل نيز كار مورد نظر را انجام مي دهد؛ مثلا” ، براي ذخيره يك فايل بر روي يك ديسك يا بازيابي فايل از روي ديسك با صدور فرمان از طرف كاربر سيستم عامل اطلاعاتي را كه بايد بر روي ديسك نوشته شوند ، خود با غالب خاصي بر روي ديسك نوشته و شماره شيارها و قطاع‌هاي مربوط به آن را نيز با روش خاص خود به روي ديسك يادداشت مي كند ، يا به هنگام بازيابي اطلاعات ، با آگاهي از روش ذخيره سازي و با استفاده از شماره شيارها و قطاع‌ها به اطلاعات لازم دسترسي پيدا مي كند .

از جمله وظايف مهم ديگري كه سيستم عامل بر عهده دارد زمانبندي وقت CPU و تقسيم بندي حافظه و تخصيص آن به برنامه هاي مختلفي مي باشد كه توسط كاربران گوناگون در سيستم هاي اشتراك زماني مورد استفاده قرار مي‌گيرد . همچنين تخصيص منابع سخت افزاري و نرم افزاري كامپيوتر در سيستم هاي بلادرنگ و شبكه نيز از وظايف بسيار مهم سيستم عامل بشمار مي آيد .

سيستم عامل خود يك برنامه است كه جهت اداره و كنترل كارها به حافظه RAM بار مي شود و بدين ترتيب قسمتي از حافظه را اشغال مي نمايد و چون براي انجام وظايف خود مي بايست در حافظه حضور دائمي داشته باشد ، به اين دليل آن را مي توان مهمان هميشگي حافظه دانست .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + شانزده =