مزایای SAN نسبت به DAS

مزایای SAN نسبت به DAS

قبل از هر چیز باید به این نکته فکر کرد که چرا از SAN ها استفاده نکنیم . تحقیق راجع به استفاده از SAN ها برای ما جای سوال نیست . واضح است که باید به این سمت حرکت کنیم کنترل بر روی کل داده ها در یک نقطه مشخص تغییر در یک نقطه و تاثیر در کل زیر ساخت دلایلی کافی برای فراموش نمودن سیستم های ذخیره سازی محلی است. سیستم هایی که انعطاف پذیر نبوده و تغییر در آنها پروسه ای طولانی، همراه با Downtime است و در صورت نیاز برای تغییر نیازمند زمان زیادی برای تحقق هستند. سپس ۱۰ دلیل پیش رو نه به جهت تصمیم برای استفاده از SAN ها بلکه مزیت های آن است تا هر چه سریع تر این حرکت را آغاز کنید.

750px-SANvsNAS.svg

 

 ۱- مقیاس پذیر / قابل گسترش

اولین قابلیت هر SAN که یکی از مهمترین آنهاست مقیاس پذیر بودن آنهاست . SANها قابلیت ارتقاء تار هزاران دیسک سخت را دارند در حالی که سرورها به چندین فضای قرار گیری دیسک سخت محدود میشوند.

۲- کارایی و سرعت

کارایی SAN ها به ترافیک شبکه یا حداکثر ورودی خروجی کنترل های سرور محدود نمیشود. شبکه انتقال اطلاعات آنها از شبکه Ethernet مجزا بوده و کارایی به مراتب بالاتری را عرضه میکند .

۳- ایزوله نمودن داده ها

راهی برای دزدی اطلاعات شما حتی در یک SAN مشترک وجود ندارد. (در صورت طراحی و راه اندازی درست) قابلیت زون بندی Zone)) این امکان را به شما میدهد تا دسترسی هر سرور را روی یک SAN مشترک محدود نمایید . فرض کنید سرور ۱ و سرور ۲ هر دو به یک SAN و روی Zone های متفاوتی قرار دارد . اطلاعاتی که سرور ۱ میتواند ببیند برای سرور ۲ قابل دسترسی نیست و بلعکس.

۴- مدت سرویس دهی مداوم یا Uptime

هیچ تکنولوژی ای همانند SAN ها دسترسی ۱۰۰ % را فراهم نمیکند. (Uptime 100%)، SAN ها برای اضافه نمودن دیسک سخت نیاز به راه اندازی مجدد (reboot ) ندارند یا حتی تنظیمهای RAID بدون Reboot شدن انجام میپذیرد . قابلیت جریان داده بین SAN برای پروسه Backup/Recovery)) همچنین باعث افزایش کارایی نیز میگردد .

۵- ایزوله نمودن بار روی هر زون (ایزوله نمودن حجم های کاری)

زون بندی علاوه بر امنیت، بار و حجم کاری را ایزوله مینماید ترافیک روی یک زون دیگر را تحت تاثیر قرار نمیدهد . اشتراک SAN ها بین چندین سرور کارایی آنرا تحت تاثیر قرار نمیدهد اگر زون بندی شده باشد .

۶- ارتباط در فواصل طولانی

SAN ها یک قابلیت یکتا در بین (حتی) سایر ذخیره سازهای اشتراکی دارند و آن امکان ایجاد ارتباط بین آنها در فواصل طولانی است. فاصله حدودKM 10 (6 مایل) شاید این فاصله مورد استفاده قرار نگیرد اما داشتن این قابلیت امکان داشتن چندین سایت را در فواصل طولانی برای شرکتها فراهم می آورد .

۷- افزایش بهره وری

استفاده از دیسکهای سخت روی سرورها علاوه بر افزایش گرما و مصرف برق باعث هدر رفتن فضای ذخیره سازی خواهد بود . اما SAN ها باید داشتن فضای کافی برای تعداد بیشتر هارد دیسکها نه تنها باعث کاهش مصرف میشوند که باعث بهره وری حداکثری از فضای ذخیره سازی میشوند . پشتیبانی SAN ها از قابلیت Thin-provisioning همان قابلیت سیستمهای مجازی این فرصت را در اختیار سرور ها قرار میدهد تا به صورت پویا فضا به آنها اختصاص یابد . به زبان ساده تر هر میزان فضایی که سرور به آن نیاز دارد را به آن اختصاص خواهد داد و این باعث افزایش بهره وری چندین برابر خواهد شد .

۸- امکان بار گذاری سرور ها توسط SAN Bootable

علاوه بر قابلیت ذکر شده در مورد قبلی (شماره ۷) دیگر نیازی به استفاده از هارد دیسک روی سرور ها وجود ندارد میتوان سرورهای بدون هارد دیسک را توسط SAN ها بار گذاری نمود یا در واقع میتوان سیستم عامل سرور ها را نیز علاوه بر Page file ها و … روی SAN ها نصب نمود .

۹- مدیریت مرکزی

اگر در محیط خود از چدین برند SAN استفاده می نمایید (به دلیل رشد در مدت زما ن طولانی و استفاده از سخت افزار های متفاوت) نگران نباشید . SAN ها قابلیت مدیریت مرکزی تعداد زیادی SAN را از یک نقطه مشترک به شما میدهد. میتوانید تمام SAN های خود را از یک نقطه مرکزی مدیریت نمایید.

۱۰- قیمت مناسب

هزینه خرید SAN ها کم نیست اما در مواقع بحران که زمان اهمیت دو چندان پیدا میکند SAN ها بازگشت هزینه خود را با سرعت بخشیدن به پروسه ریکاوری و حفظ اطلاعات حیاتی، جبران مینماید . SAN ها مطمئن و سریع هستد و بهترین راه کار برای مواقع بحران. سرور ها ممکن است دچار مشکل شوند اما SAN ها، نه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *