انواع مختلف Raid

انواع مختلف Raid

انواع مختلف Raid
انواع مختلف Raid

تکنولوژی RAID یک تکنولوژی اصلی در حوزه ذخیره سازی اطلاعات می باشد که برای هارد های کامپیوترها و سرورها استفاده می شود و می تواند کاربرد های مختلفی داشته باشد که این کاربرد وابسته به نوع آن می باشد. این قابلیت که با چینش هاردها و ترکیب آنها همراه است می تواند کاربردهای زیادی مانند افزایش امنیت اطلاعات و یا افزایش فضای ذخیر هسازی باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی انواع مختلف RAID بپردازیم.

انواع Raid :

  • Raid 0
  • Raid 1
  • Raid 2
  • Raid 3
  • Raid 4
  • Raid 5
  • Raid 6
  • Raid 10
  • Raid 01

که در ادامه به توضیح و کاربرد هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.

Raid 0 :

کاربرد اصلی این RAID ، افزایش سرعت خواندن و نوشتن روی هارد می باشد، بدین صورت که اطلاعات به طور مساوی در بلاک های متفاوت ذخیره خواهند شد. مشکل اصلی Raid 0 این است که در صورتی که حتی یکی از بلاک های شما بسوزد، اطلاعات شما به طور کامل از بین خواهند رفت.

Raid 1 :

کار اصلی این RAID ، ذخیره فایل ها بر روی یک دیسک و تهیه یک نسخه کپی از اطلاعات آن در هارد دیگر است. بدین صورت اگر یکی از دیسک های شما به مشکل برخورد کند، دیسک و دیسک های دیگر اطلاعات شما را ذخیره کرده اند و اطلاعات از طریق آن ها خوانده خواهد شد. مشکل اصلی این رید کنترلر، هزینه بسیار زیاد آن است چراکه کاربر باید حداقل دو هارد خریداری کند درحالیکه فقط به اندازه یکی از دیسک ها فضا در دسترس خواهد داشت.

Raid 2 :

توسط این RAID ، اطلاعات بر روی 2 دیسک نوشته می شوند و ECC ها نیز روی یک دیسک دیگر ذخیره می شوند.موقع خواندن، داده ها با ECC ها تطبیق داده می شوند و در صورت وجود مشکل، تصحیح می شود. سرعت خواندن نیز قابل قبول است و کمی از حالت عادی بیشتر می باشد.

Raid 3 :

این RAID ، برای خواندن و نوشتن ترتیبی استفاده می شود، چراکه قادر به انجام چند عمل مختلف را در یک زمان ندارد.

Raid 4 :

در این RAID ، حداقل از 3 دیسک استفاده می شود که یکی از دیسک ها برای پشتیبان گیری می باشد تا در صورت بروز مشکل، اطلاعات از بین نروند. سرعت خواندن، بسیار خوب است ولی سرعت نوشتن چندان زیاد نیست و دلیل این امر، آن است که اطلاعات علاوه بر اینکه روی یک هارد نوشته می شوند، باید بر روی هارد پشتیبانی هم ذخیره شوند.

Raid 5 :

عملکردی مشابه Raid 1 دارد با این تفاوت که حداقل نیاز به 3 دیسک دارد و یکی از دیسک ها همانند Raid 4 برای پشتیبان گیری می باشد. سرعت نوشتن این مدل، از Raid 1 کم تر است و استفاده آن معمولا در شبکه ها و سرور ها می باشد.

Raid 6 :

این رید کنترلر کاملا کارایی مشابه Raid 5 دارد با این تفاوت که 2 دیسک پشتیبانی وجود دارد و اطلاعات بین تمام دیسک ها تقسیم می شود. سرعت نه چندان مناسبی ارائه خواهد داد و پیشنهاد به استفاده از آن نمی شود.

Raid 10 :

این رید کنترلر، نیازمند حداقل 4 دیسک است و نحوه عملکرد آن، ترکیبی از Raid 1 و Raid 0 می باشد. نحوه کار این سیستم به این صورت است که وقتی داده ای به دیسک داده شود، داده در دیسک ذخیره می شود و سپس در سایر دیسک ها کپی می شود.

Raid 01 :

این رید کنترلر، برخلاف Raid 10 عمل می کند، بدین صورت که اطلاعات به صورت Mirroring وارد دیسک می شوند و سپس در دیسک ها ذخیره می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *