globalnames zone و DNS در ویندوز سرور 2008

globalnames zone و DNS در ویندوز سرور 2008

پیش از ارائه ویندوز سرور 2008 بسیاری از شبکه های مایکروسافتی از یک وینس (WINS) سرور در محیط شبکه استفاده می کردند. WINS یک روش تبدیل نام (name resolution) مشابه DNS است که از پروتکل نت بایوس (NetBIOS) روی TCP/IP که NetBT هم گفته می شود استفاده می کند. این پروتکل بیشتر در سیستم عامل های قدیمی رایج بود. مشابه Windows 95/98 and Windows NT 4.0. اما همانطوری که می دانید در پروتکل IPv6 دگر از این دو پشتیبانی نمی شود .

برای کمک کردن مهاجرت به DNS در خصوص تمام تبدیل نام ها در ویندوز سرور 2008 قسمتی حیاتی طراحی شده که به نام GlobalNames Zone و یا GNZ است. برخی مدیران شبکه به سختی می خواهند تا یک نام تک قسمتی ثابت مشابه WINS داشته باشند. مثلا این اسم می تواند به یک سرور پر استفاده در یک شرکت بزرگ تعلق بگیرد که یک IP ثابت (Static) دارد.در واقع GNZ طراحی شده تا بتواند رکوردهای چنین سرور هایی را شامل شود.

GNZ کمکی برای مهاجرت به DNS است اما چیزی نیست که ارزش جایگزینی با WINS را داشته باشد چرا که در WINS به صورت داینامیک ثبت رکورد ها اتفاق می افتد اما در خصوص GNZ چنین نیست. یعنی در GNZ پس از نصب DNS باید مدیران شبکه به صورت دستی به اضافه کردن، ویرایش کردن و یا در صورت نیاز حذف کردن رکورد ها بپردازند که این باعث می شود هیچ مدیر شبکه ای به عدم مهاجرت به DNS فکر نکند. در هر حال به صورت کلی DNS بسیار بهتر، ایمن تر و قابل اطمینان تر از WINS است. پس عدم مهاجرت سنتی نگری بین عده اندکی بیش نیست.

مثال:

کلاینت DNS با چسباندن پسوند(ها) ی مناسب قادر به resolve نام یک قسمتی است. مثلا اگر کلاینت دستور زیر را بزند

Ping Webserver

و پسوند DNS ماشین مثلا ErfanTaheri.local هست. حالا کلاینت خودکار پسوند را اضافه می کند و از یک Fully Qualified domain Name ( به اختصار FQDN ) استفاده می کند.

پسوند دی ان اس ( یا DNS suffix ) مناسب بر اساس آنکه کلاینت عضو چه دامینی است اعمال می شود. البته می شود با استفاده از تنظیمات TCP/IP و یا GroupPolicy نیز پسوند اعمال کرد. ترتیب اعمال این پسوند ها در خصوص کلاینتی که Windows XP یا Vista دارد به صورت زیر است:

1) پسوند اصلی که یک کامپیوتر عضو دامین می شود.

تذکر: اگر Group Policy اعمال شده باشد این پسوند استفاده نمی شود.

2) پسوند های که از طریق لیست پسوند های DNS از Group Policy اعمال می شود. (GPO DNS Suffix Search List) به ترتیبی که در لیست تنظیم شده اند.

3)اگر سیاست گروهی اعمال نشده باشد:

– پسوند خاص هر کانکشن (اینترفیس های مختلف کارت شبکه) استفاده می شود(connection-specific DNS)

– در خصوص ویندوز ویستا فقط اگر از IPv6 و DHCPv6 استفاده شده باشد، اگر یک connection-specific suffix search list توسط DHCPv6 تنظیم شده باشد، پسوند های در لیست به ترتیب قرار گیری در لیست اعمال می شوند.

سیستم عامل های جدید مایکروسافت همانند ویندوز ویستا، سرور 2008 و ویندوز 7 می توانند از یک متد تبدیل نام جدید به نام Link-Local Multicast Name Resolution (به اختصار LLMNR) نیز استفاده کنند.( همچنین multicast DNS یا mDNS نیز گفته می شود) با این متد جدید می توان نام کامپیوتر هایی را که در همان سگمنت (segment) هستند را در زمانی که DNSسرور در دسترس نیست تبدیل کرد. برای مثال در سناریویی که روتر(Router) میان یک Subnet و Subnet که در آن DNS سرور وجود دارد خراب شود، یک کامپیوتر می تواند نام کامپیوتر هایی که در همان Subnet هستند را تبدیل کند. این ویژگی بسیار مهم است.

به صورت پیش فرض یک DNS Sever ابتدا تلاش می کند تا جواب یک پرسش(query) را از روی اطلاعات Local Zone بدهد و سپس به GNZ مراجعه می کند. به منظور تنظیم بررسی رکورد های GNZ دستور زیر را در خط فرمان وارد کنید:

Dnscmd

ServerName /config /Enableglobalnamessupport 1

توجه : در دستور فوق ServerName نام سرور دی ان اس شما است.

درآینده در خصوص تنظیم یک GNZ در DNS Sever مطلب جامعی را آماده خواهم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *