آموزش نصب ionCube روی Ubuntu 16.04

آموزش نصب ionCube روی Ubuntu 16.04

مقدمه

ionCube یک افزونه PHP است که جهت لود فایل های PHP کد شده و افزایش سرعت لود استفاده میشود. این افزونه جهت استفاده نیاز به نصب کامپایلر PHP دارد و از WAP های نوشته شده به این زبان پشتیبانی میکند. در این مقاله نصب این افزونه روی لینوکس Ubuntu 16.04 اموزش داده خواهد شد.

پیشنیاز ها:

برای نصب و فعال سازی این افزونه در این اموزش، شما به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • یک سرور با سیستم عامل Ubuntu 16.04 به همراه یک یوزر به دسترسی Sudo (کاربر غیر root) تا بتوانید دستورات را اجرا نمایید.
  • وب سرور (apache یا nginx) به همراه PHP که روی این سرور نصب و فعال باشد.

مرحله اول – انتخاب ورژن مناسب ionCube

برای نصب ionCube نیاز است تا ورژن PHP نصب شده روی سرور مشخص شود، پس دانستن این دو مورد برای نصب این افزونه نیاز میباشد:

  • چه نسخه ای از PHP توسط وب سرور اجرا شده است.
  • نسخه PHP اجرا شده ۳۲ بیتی است یا ۶۴ بیتی

البته اگر از نسخه ۶۴ بیتی ubuntu استفاده میکنید مطمئنن ابزار های نصب شده نیز ۶۴ بیتی میباشد. اما برای اطمینان از طریق ساخت یک فایل phpinfo  و اجرای ان این مورد را برسی میکنیم.

در مسیر پیشفرض وبسرور که پس از نصب /var/www/html/ میباشد یک فایل info.php ایجاد میکنیم. توجه داشته باشید مسیر ذکر شده root document وب سرور میباشد و ممکن است توسط شما عوض شده باشد. چنانچه تغییری در فایل کانفیگ نداده باشید میتوانید از این مسیر استفاده کنید، اما در صورتی که در root document تغییر ایجاد کرده اید از ان مسیر استفاده نمایید.

با زدن دستور بالا یک فایل با نام info.php ایجاد میشود. پس از ایجاد فایل کد php زیر را در ان وارد نمایید:

سپس فایل را ذخیره و در مرورگر ادرس http://your_server_ip/info.php را وارد نمایید. توسط این کد PHP میتوانید تمامی اطلاعات PHP مشاهده نمایید.

از مشخصات بالا میتوانید تمامی تنظیمات و ماژول های نصب و فعال شده روی PHP را مشاهده کرد. ورژن PHP استفاده شده در سرور نسخه ۷٫۰٫۸ و ۶۴ بیتی میباشد. البته با استفاده از دستور php -v در محیط command line نیز میتوانید ورژن PHP را مشاهده کنید اما استفاده از راه حل بالا برای این امر توصیه میشود.

مرحله دوم – نصب ionCube

جهت پیدا کردن لینک دانلود نسخه مناسب سیستم عامل خود وارد صفحه دانلود ionCube شوید. سپس با توجه به سیستم عامل خود پکیج مناسب را دانلود نمایید. نسخه مورد نیاز ما برای نصب این ماژول ۶۴ – Linux بیتی میباشد. لینک دانلود را کپی کرده و با استفاده از دستور زیر ان را روی سرور در پوشه مورد نظر خود دانلود نمایید.

پس از دانلود شدن ان را از حالت فشرده خارج سازید:

پس از خارج شدن از حالت فشرده یک دایرکتوری با نام ioncube ساخته میشود که در ان ورژن های مختلف ioncube برای نسخه های مختلف PHP وجود دارد. در این مقاله اموزشی نسخه PHP ما ۷ است، پس از نسخه ۷ ionCube نیز استفاده میکنیم. برای فعال سازی این ماژول باید ورژن درست ioncube به پوشه افزونه های PHP کپی شود. مجددا ادرس http://your_server_ip/info.php را  باز کرده و در ان متغیر extension_dir را جستجو نمایید. این ادرس پوشه افزونه های PHP میباشد.

در ادرس پوشه افزونه های PHP در این اموزش /usr/lib/php/20151012 میباشد، پس فایل ioncube را به این پوشه کپی میکنیم:

برای اینکه افزونه اضافه شده توسط PHP لود شود باید به تنظیمات PHP این افزونه معرفی شود. شما میتوانید این افزونه را در فایل php.ini اصلی نیز معرفی کنید اما به دلیل جلوگیری از conflict احتمالی از روش اصولی تر استفاده کرده و یک فایل جدا برای ان ایجاد میکنیم. برای این موضوع ابتدا باید دایرکتوری پیشفرض که تنظیمات اضافه فایل های ini. را برسی میکند را پیدا کنید. مجددا ادرس http://your_server_ip/info.php را در مرورگر باز کرده و متن Scan this dir for additional .ini files را در ان جستجو کنید.

در ادرس /etc/php/7.0/apache2/conf.d میتوانید تنظیم های دلخواه خود را با نام دلخواه و پسوند ini ایجاد نمایید. برای ioncube نیز یک فایل با نام  ioncube.ini ایجاد نمایید. توجه داشته باشید نام میتواند دلخواه باشد اما برای پسوند این نام باید از ini استفاده کنید.

سپس متن زیر را جهت معرفی این افزونه به php در این فایل اضافه نمایید:

پس از وارد کردن اطلاعات برای اعمال شدن تنظیمات نیاز است تا وب سرور نیز ریستارت شود. برای ریستارت apache از دستور sudo systemctl restart apache2.service و برای ریستارت nginx از دستور sudo systemctl restart nginx استفاده نمایید.

مرحله سوم – تایید نصب و فعال شدن ionCube

برای اطلاع از فعال بودن ionCube روی سرور مجددا ادرس http://your_server_ip/info.php را روی مرورگر باز کنید، سپس کلمه “ionCube” را جستجو نمایید. اگر ionCube روی سرور شما فعال باشد چیزی شبیه تصویر زیر را مشاهده میکنید:

پس از نصب و تایید از فعال بودن ionCube باید صفحه info.php را به دلایل امنیتی حذف نمایید. این صفحه به دلیل نمایش اطلاعات نرم افزاری سرور ممکن است سرور را از نظر امنیتی با مشکل مواجه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + دو =