مقدمه ای بر Cloud Computing

مقدمه ای بر Cloud Computing

مقدمه ای بر Cloud Computing
مقدمه ای بر Cloud Computing

مقدمه ای بر Cloud Computing: ابر، تصویری است انتزاعی از شبکه ای عظیم و توده ای که حجم آن مشخص نیست، نمی دانیم از چه میزان منابع پردازشی تشکیل شده. ابعاد زمانی و مکانی یکایک اجزای آن نیز دانسته نیست،نمی دانیم سخت افزار ها و نرم افزارها کجای این توده قرار دارند، اما آنچه را که عرضه می کند، می شناسیم.

درست مثل برق! شما برای اینکه از وسایل و تجهیزات برقی در خانه یا محل کارتان استفاده کنید لازم نیست یک ژنراتور یا کارخانه برق در خانه تان داشته باشید، بلکه به ازای هزینه مشخصی برق را اجاره می کنید. حالا اگر مصارف برقی شما بیشتر و متفاوت تر باشند مثلاً می روید و از خدمات برق صنعتی استفاده می کنید.

در محاسبات ابری هم شرکت ها و سازمان ها و افراد دیگر برای نرم افزار، سخت افزار یا شبکه پولی پرداخت نمی کنند، بلکه توان محاسباتی و سرویس های نرم افزاری مورد نیازشان را خریداری می کنند. این ایده در واقع صرفه جویی بزرگ و بهره وری زیادی در منابع IT را به همراه خواهد داشت.

بدین ترتیب کافی است وسیله شما (PC، موبایل، تلویزیون، حتی یخچال!) یک رابط نرم افزاری (مرورگر) برای استفاده از سرویس های آنلاین و یک دسترسی به اینترنت داشته باشد، خواهید دید که قادر هستید به راحتی از توان محاسباتی برای انجام کارهای دیجیتالی خود بهره بگیرید.

در چنین شرایطی مساله دیگر این نیست که از راه دور لامپ های منزلتان را روشن و خاموش کنید، ساعت دیجیتال شما که با یک ارتباط بی سیم به شبکه متصل است می تواند خودش را با نرم افزار قرار ملاقات های شما روی سرور سیستم عامل web تان هماهنگ کند تا به خاطر خواب ماندن قرارتان را از دست ندهید!

Cloud Computing به شما اجازه می دهد به تمام برنامه های کاربردی و اسناد خود، از هر جایی از دنیا دسترسی پیدا کنید و شما را از گرفتاری های استفاده از کامپیوترهای دسک تاپ رهایی می بخشد و به شما کمک می کند با دیگران همکاری کنید.

مفاهيم ابتدايي رايانش ابري به دهه ي ۱۹۶۰ ميلادي برميگردد. اين مفهوم كه توسط John McCarthy از بنيانگذاران هوش مصنوعي ارائه شد؛ بعدها مورد بررسي بيشتري قرار گرفت. اما رايانش ابري به صورتي كه در حال حاضر آن را ميشناسيم و در اختيار همگان قرار گرفته از سال ۲۰۰۶ توسط سايت آمازون انجام شده است. اين سايت در سال ۲۰۰۶ امكان دسترسي به سيستم خود را از طريق وب سرويس هاي آمازون بر پايه ي رايانش ابري ارائه كرد. وب سرويس هاي آمازون زيرساخت هاي فن آوري اطلاعات را به صورت سرويس هاي انعطاف پذير به مشتريان ارائه ميدهد كه شامل سرويس هاي رايانشي، ذخيره سازي، تحويل محتوا، پايگاه داده، تجارت الكترونيك، پرداخت و صورتحساب و … ميباشد.

يك سال بعد يعني سال ۲۰۰۷، گوگل و IBM پروژه اي در مقياس بزرگ در زمينه ي رايانش ابري آغاز كردند.

 از جمله مهمترين و مشهورترين شركت هايي كه اين فن آوري را براي كاربران در اختيار ميگذارند، ميتوان بهGoogle, Yahoo, Amazon, Microsoft, Salesforc اشاره كرد.

نمونه هايي از سرويس هاي مبتني بر پردازش ابري
Evernote
يكي از سرويس هاي بسيار خوب در زمينه ي يادداشت نويسي، سرويس Evernote است. در اين سرويس به راحتي ميتوانيد در هر زمان و در هر مكان و با هر وسيله اي يادداشت كنيد. در حالت حساب كاربري رايگان، ميتوانيد ماهانه تا ۶۰ مگابايت از فضاي موجود استفاده كنيد. براي ارتقاي فضاي حسابتان كافي ست ماهانه فقط ۵ دلار سرويس خود را شارژ كنيد.

Dropbox
يكي از سروس هاي بسيار عالي در زمينه ي ذخيره ي اطلاعات بر روي شبكه است. دراپ باكس (dropbox.com) يك جعبه ي آنلاين براي اطلاعات شماست. اين سرويس به كاربران اجازه ميدهد كه فايل هايشان را در يك فضاي مجازي؛ذخيره و بين رايانه هايي كه ميخواهند به اشتراك بگذارند. دراپ باكس روي سيستم عامل هاي مختلف مانند ويندوز، مك، لينوكس و حتي آي فون اجرا ميشود و كار با آن بسيار ساده و لذت بخش است. فضاي رايگان دراپ باكس، ۲ گيگابايت است اما با پرداخت هزينه ميتوانيد اين فضا را افزايش دهيد. جالبتر اينكه شما مي توانيد به جاي پرداخت پول؛ از اعتبار خود براي افزايش فضا استفاده كنيد. فقط كافي است كه دوستانتان را به دراپ باكس دعوت كنيد ، هر چه تعداد قبول كنندگان اين دعوت ها بيشتر باشد هديه ي افزايش فضاي بيشتري هم دريافت خواهيد كرد.
 Panda CloudAntivirus
از نمونه نرم افزارهاي مجاني شركت امنيتي پاندا، Panda Cloud Antivirus ميباشد كه بر پايه ي رايانش ابري، سيستم كاربر را براي شناسايي بدافزارها جستجو ميكند. اين نرم افزار با نصب بر روي سيستم كاربر كه در حقيقت نقش رابط را بازي ميكند؛ با استفاده از سرورهاي اين شركت اقدام به اسكن فايل ها ميكند. البته از اين آنتي ويروس ميتوان در حالت آفلاين هم استفاده كرد.
Mindmeister
گاهي اوقات فكرهاي جالبي به ذهنمان ميرسد. اما به دليل اين كه شرايط مهيا نيست مجبوريم تفكر خود را به وقت ديگري موكول كنيم كه متاسفانه در اكثر موارد جرقه هاي اوليه ي فكرمان فراموش ميشوند. سرويسMindmeister به كاربران اين اجازه را ميدهد تا در هر زمان و يا مكاني و با هر وسيله اي حتي تلفن همراه تفكرات خود را ثبت كنند ، آنها را با ديگران به اشتراك بگذارند و يا از ديگران درباره ي فكرشان نظرخواهي كنند. اين تفكرات در قالب نقشه در اين سرويس ذخيره ميشوند.
GoogleDocs
تمام كاربراني كه در گوگل حساب كاربري دارند، كماكان با اين سرويس آشنا هستند. سرويسي رايگان كه به كاربر اجازه ي تهيه ي اسناد، ويرايش فايل هاي آفيس و همچنين تهيه و ويرايش عكس ها را ميدهد.
HiTask
نمونه ي ديگر از سرويس هاي مبتني بر رايانش ابري، HiTask ميباشد. اين سروس در حقيقت براي برنامه ريزي و مديريت زمان طراحي شده است. خدمات ابتدايي توسط اين سرويس به صورت رايگان است. اما براي استفاده از خدمات بيشتر بايد اندكي خرج كرد.
Buxfer
Buxfer يك سرويس ابري است كه كارش مديريت بر دخل و خرج كاربر ميباشد. اين سرويس مجاني كليه ي امور مربوط به مخارج و هزينه هاي شما را مديريت خواهد كرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − پنج =