مفهوم VMware High Availability

مفهوم VMware High Availability

مفهوم VMware High Availability

بسیاری از شرکت های امروزی به دنبال مجازی کردن ساختار های شبکه ای خود می باشند. مجازی سازی به قابلیتی گفته می شود که بوسیله آن می توان بر روی یک سرور سخت افزاری که به آن Host گفته می شود چندین سرور مجازی نصب کرده و چندین سرویس مختلف را اجرا کنیم. همانطور که می دانید در گذشته برای این که شما بتوانید سرویسهای مورد نظر خود از قبیل فایل سرور ، ایمیل سرور ، دیتابیس و … را اجرا کنید نیاز داشتید به ازای هر سرویس خود یک سرور سخت افزاری داشته باشید که این باعث تحمیل هزینه های سنگین به سازمانها می شد و این مشکل بزرگ توسط علم مجازی سازی سرور ها حل و فصل گردید. مجازی سازی به استفاده بهینه تر از سخت افزار ، مصرف برق کمتر، ساختاری مطمئن تر و هزینه کمتر کمک می کند. در این پست قصد داریم به بررسی اجمالی مفهوم VMware High Availability بپردازیم.

یکی از عمده ترین ایراداتی که در ساختارهای مجازی وجود دارد این است که اگر سرور هاست ما به هر دلیلی قابل دسترس نباشد تمام سرورهای مجازی که بر روی آن قرار دارند نیز غیر قابل دسترسی می شوند. البته این مشکل بزرگ در عصر امروزی بطور کامل حل شده است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

شرکت VMware که یکی از پیشتازان مجازی سازی است قابلیتی را ارائه کرده است که به وسیله آن اگر Host ما از کار بیفتد تمامی سرورهای مجازی یا ماشین های مجازی موجود بر روی آن می توانند به Host های دیگر منتقل شوند. این قابلیت در ساختار مبتنی بر VMware بطور کلی VMware HA نامیده می شود.

در این پست فقط قصد داریم بطور اجمالی این قابلیت را معرفی کنیم و در یک مثال نیز کارکرد آن را نشان دهیم.

همانطور که در شکل فوق ملاحظه می کنید سه عدد سرور فیزیکی HOST در یک ساختار VMware HA قرار دارند و هر هاست سرور دارای دو یا سه سرور مجازی می باشند. هاست سرور سمت چپ با توجه به مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری از کار افتاده است و دو سرور مجازی روی آن قاعدتا باید از کار بیفتند ولی این اتفاق نمی افتد و این دو سرور مجازی با توجه به منابع و پیکربندی موجود به یکی از هاست سرورهای سالم انتقال پیدا می کنند. شما می توانید برای تست بهتر این قابلیت در این مرحله سرور سمت چپ را کامل خاموش کنید. در ساختارها و تکنولوژی های جدید ارائه شده توسط شرکت VMware می توان گفت این کار بصورت لحظه ای انجام می شود و حتی کاربر بعضی مواقع متوجه این انتقال آنلاین نمی شود. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *