حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟

حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟

حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟ حمله Man in The Middle (به اختصار MITM) یا مرد میانی به نوعی از حملات گفته می شود که در آن شخص سوم اقدام به استراق سمع و تجسس اطلاعات در حال مبادله بین دو سیستم می کند. در این مطلب شما را با مفهوم حملات MITM آشنا می کنیم و همچنین در صورتی که علاقه مند به مطالعه بیشتر در این زمینه باشید ، می توانید کتاب PDF معرفی شده در ادامه را دانلود کنید.

حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟
حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟

توسط حملات middle-the-in-Man که به اختصار MITM و به فارسی حمله مردی در میان خوانده می شود امکان استراق سمع و تجسس بر اطلاعات رد و بدل شده بین دو سیستم میسر می گردد. برای نمونه هنگام مبادله اطلاعات از نوع HTTP ،هدف حمله، ارتباط TCP میان کاربر و سرور است. شخص مهاجم با استفاده از روشهای مختلف، ارتباط TCP اصلی را به دو ارتباط جدید تقسیم می کند. همان طور که در تصویر ۱ مشخص است، این دو ارتباط شامل ارتباط میان حمله کننده و کاربر و ارتباط میان حمله کننده و سرور می باشد. هنگامی که ارتباط TCP ردیابی شد، شخص حمله کننده به عنوان یک فیلتر که قادر به خواندن، تغییر و اضافه کردن اطلاعات است عمل می کند.

حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟

شکل ۱ .نمونه تصویری حمله شخص میانی

از آنجایی که برنامه های http و انتقال داده بر پایه ASCII طراحی شده اند، حملات MITM می تواند بسیار مؤثر باشد. توسط این حملات، امکان مشاهده یا جمع آوری اطلاعات موجود در http و همچنین اطلاعات مبادله شده براحتی میسر می شود. بنابراین وقتی بتوان یک کوکی session را که در حال خواندن اطلاعات http می باشد کنترل کرد، پس این امکان نیز وجود خواهد داشت که مثلاً عدد مربوط به مقدار پول را در برنامه تراکنش تغییر داد.

حمله Man in The Middle یا مرد میانی چیست؟

شکل ۲ .نمونه تصویری یک بسته http که توسط Proxy Paros ردیابی شده است

با استفاده از روش های مشابه، می توان اقدام به حمله MITM به ارتباطات https نمود. تنها تفاوت این حمله، در نحوه برقراری دو session SSL مستقل در دوسر ارتباط TCP می باشد. در این حالت، مرورگر اینترنت یک ارتباط SSL با فرد حمله کننده ایجاد نموده و شخص حمله کننده نیز یک ارتباط SSL دیگر با سرور برقرار می نماید. در این هنگام، معمولاً مرورگر اینترنت یک پیغام هشدار دهنده برای کاربر ارسال می کند ولی کاربر به علت عدم آگاهی از وجود تهدید، این پیغام را نادیده می گیرد. در برخی موارد امکان دارد پیغام هشدار برای کاربر ارسال نگردد. به عنوان مثال، هنگامی که تأییده سرور مورد حمله قرار گرفته باشد یا در شرایطی که شخص حمله کننده مورد تأیید یک CA معتمد قرار گرفته باشد که CN آن همان CN وب سایت اصلی باشد. حملات MITM فقط به منظور حمله به سیستم ها در شبکه استفاده نمی شوند، معمولاً از این حملات هنگام اجرای یک برنامه شبکه یا در جهت کمک به آسیب پذیر نمودن شبکه نیز استفاده می گردد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 1 =