کاربرد VDI یرای Zero Client چیست

با توجه به رشد شرکت و سازمان ها، نیازهای فنی و شبکه ای مورد توجه بیشتری قرار می گیرند. بعضی اوقات این نیازها خیلی ساده هستند، مانند بروزرسانی سیستم عامل ها، یا بروز بودن آنتی ویروس ها. اما همین کارهای ساده می تونند خیلی خسته کننده باشند وقتی صحبت صدها یا هزاران کامپیوتر در یک سازمان مطرح می شود.VDI محیطی است که به شما اجازه می دهد تا تکنولوژی شرکت شما به طور مرکزی، کلاینت ها را مدیریت کند و موجب می شود تا کاربران نهایی و مدیران IT از تجربیات مفیدی بهره مند شوند.

VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure و به معنی زیربنای دسکتاپ مجازی است. همچنین این تکنولوژی به مفهوم مجازی سازی دسکتاپ یا Desktop Virtualization اشاره دارد. VDI یک مدل رایانشی است که یک لایه مجازی سازی را بین سرور و دسکتاپ PCها اضافه می کند. با نصب مجازی سازی در سیستم عامل ها، مدیران شبکه می توانند برای کاربران نهایی قابلیت دسترسی از هر مکان (Access Anywhere) را برای تجربه دسکتاپ خود فراهم کنند و همچنین امنیت داده را در سازمان به حداکثر برسانند.

بعضی از انجمن های IT، VDI را به عنوان یک راه حل مجازی سازی دسکتاپ یکپارچه و از طریقVMware VDI می شناسند. البته در این زمینه نیز مایکروسافت هم دست به کار شده و در ویندوز سرور ۲۰۱۲ توجه ویژه ای به VDI داشته است و امکانات بسیار خوبی را فراهم کرده است.

همان طور که قبلا گفتم، VDI امنیت داده را افزایش می دهد. به طوری که VDI در داخل مراکز داده میزبانی می شود و سازمان ها داده های حساس خود را در مراکز داده مورد اعتماد نگه داری خواهند کرد و این داده ها را بر روی ماشین کاربر که امکان پاک شدن، دزدیده شدن و حتی نابود شدن را دارد، ذخیره نخواهند شد. VDI به طور کاملا موثری ریسک های ذاتی و طبیعی موجود در محیط کاربر را از هر نظر کاهش می دهد.

اکثر کاربرانی که تجربه کار با VDI را داشتند، محیط دسکتاپ را مانند دسکتاپ سنتی خود می دیدند و حتی کارایی سیستم کاربر مانند دسکتاپ PC بود. به طوری که به راحتی توانستند با این دستکاپ مجازی ارتباط برقرار کنند. توسط زیربنای دسکتاپ مجازی، نیاز به هزینه های گران قیمت برای تشکیل سمینارهای آموزشی نخواهد بود و همچنین تماس ها برای پشتیبانی فنی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. رضایت کاربران به طور واقع بینانه ای افزایش داشته است، چرا که می توانند بر روی برنامه های کاربردی و تنظیمات دلخواه کاری خود کنترل بیشتری داشته باشند و به راحتی می توانند با مدیران شبکه در تعامل باشند.

سایر مزایای VDI:

– دسکتاپ ها می توانند در چند دقیقه راه اندازی شوند. و نیازی تا ساعت ها زمان برای یان کار صرف شود.

PCهای کلاینت مصرف انرژی بهینه ای خواهند داشت.

– هزینه های IT به علت پشتیبانی فنی تعاملی کاهش پیدا خواهد کرد.

– مسائل مربوط به سازگاری نرم افزارها، به خصوص نرم افزارهای تک کاربره بهبود بیشتری خواهند داشت.

– و در نهایت امنیت داده به طور چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

در بحث VDI، اصطلاحاتی وجود دارد که به طور مختصر هر یک را توضیح می دهد:

معماری سیستم:

پیاده سازی مجازی سازی دسکتاپ بر اساس این که دسکتاپ مجازی در چه جایی اجرا می شود، می تواند متفاوت باشد. در اغلب موارد برای پیاده سازی این سیستم، نیاز به Hypervisorها و تعاملات بین نشست ها (Sessions) خواهد بود.

مجازی سازی دسکتاپ راه دور:

دسکتاپ راه دور به عنوان یک محیط کلاینت-سرور عمل خواهد کرد. برنامه کاربردی بر روی سیستم عامل راه دور اجرا می شود و از طریق شبکه به کلاینت منتقل می شود. تمام داده ها بر روی سیستم عامل راه دور نگه داری می شوند و فقط صفحه نمایش، کیبورد و ماوس به دستگاه کلاینت متصل است. این دستگاه می تواند یک Thin Client، تبلت، گوشی هوشمند یا حتی لپ تاپ و PC باشد. بر روی سرور می توان چندین دسکتاپ از سیستم عامل های مختلف را میزبانی نمود.

سرویس های دسکتاپ راه دور:

همان طور که قبلا گفتم، برای راه اندازی VDI می توان از ابزارهای مختلف استفاده نمود. و این که از چه ابزاری استفاده می کنید با توجه به شرایط محیط و نیازمندی های موجود می تواند متفاوت باشد. به طوری که هر یک از این سرویس ها مزایا و معایب خاص را دارند. از جمله سرویس های معروف می توان به مایکروسافت ویندوز سرور ۲۰۱۲، VMware VDI و Citrix XenApp اشاره کرد.

مجازی سازی برنامه کاربردی:

با استفاده از مجازی سازی برنامه کاربردی می توان، سازگاری برنامه ها را تضمین نمود و با توجه به نیاز کاربر و سیستم عامل، امکان اجرای برنامه ها را به بهترین نحو را فراهم نمود. برای مجازی سازی برنامه کاربردی می توان از ابزارهای مختلفی مثل Microsoft App-V، VMware ThinApp، Cirtix XenApp وFlexApp استفاده کرد.

مجازی سازی کاربر:

مجازی سازی کاربر، به جنبه های مختلف نرم افزاری اشاره دارد، که شامل شخصی سازی کاربر بر روی دستگاه و سیستم عامل و همچنین سفارشی سازی دسکتاپ و مستقل بودن محیط کاربران از یکدیگر می شود.

دسکتاپ به عنوان یک سرویس:

با توجه به اینکه مجازی سازی دسکتاپ، بحث مستقلی از رایانش ابری است. اما دلیلی وجود ندارد که این امکان را نتوانیم در رایانش ابری به اجرا درآوریم. در رایانش امکان مجازی سازی دسکتاپ با عنوان Desktop as a Service یا DaaS شناخته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *