امواج رادیویی (Radio Waves)
امواج رادیویی (Radio Waves): هر اتم از الکترون و نوترون تشکیل شده است. نوترون و پروتون در مرکز قرار گرفتهاند و هسته اتم را تشکیل میدهند و الکترونها اطراف هسته میچرخند. هسته بعضی از اتمها به دلیل پروتونهای آنها خنثی میشود. دارای حرکت وضعی هستند. یعنی به دور محور خود میچرخند. این نوع حرکت را حرکت اسپنیمیگویند، که ویژگیهای طبیعی هستهها است. همچنین هسته به دلیل وجود پروتون دارای بار مثبت هست و از هر ذره بارداری که حرکت داشته باشد، فیزیک امواج الکترومغناطیس تابش میشود.
بطور کلی فیزیک امواج ، از جمله فیزیک امواج الکترومغناطیسی دارای فرکانس هستند. در اینجا فرکانس به معنی تعداد نوسانهای میدان الکتریکی یا مغناطیسی در واحد زمان از هر نقطه از فضا است. اگر نیروی محرکی را با فرکانس یکسان با فرکانس طبیعی نوسانگر بکار ببریم دامنه حرکت نوسانی یعنی حداکثر فاصلهای تا نقطهای از موج از مرکز تعادل میگیرد افزایش مییابد، که این پدیده را تشدید میگویند. امواج رادیو نوعی از تشعشعات الکترومغناطیسی هستند و هنگامی بوجود میآیند که یک شی باردار شده با فرکانسی که در بخش فرکانس رادیویی (RF) طیف الکترومغناطیسی قرار دارد شتاب بگیرد. این محدوده فرکانس از ده ها هرتز تا چند گیگا هرتز تغییر میکند. تشعشعات الکترومغناطیسی توسط نوسانات میدانهای الکتریکی و مغناطیسی انتشار مییابند و از طریق هوا و نیز خلا به همان خوبی عبور میکنند و نیازی به واسطه انتقال ندارند. در مقابل، دیگر انواع تشعشعات الکترومغناطیسی با فرکانس هایی بالای محدوده RF به این شرح اند: اشعه گاما، اشعه X و مادون قرمز، ماوراء بنفش و نور مرئی.
وقتی که امواج رادیویی از یک سیم عبور میکنند، میدان الکتریکی و مغناطیسی متغیر آنها (بر حسب شکل سیم) جریان و ولتاژی متناوب در سیم القا میکنند. این جریان و ولتاژ را میتوان به سیگنالهای صوتی و دیگر انواع سیگنال تبدیل کرد که اطلاعات را انتقال دهند. با وجودی که واژه رادیو برای توصیف این پدیده به کار میرود، ارسال دادههایی که ما به عنوان تلویزیون ، رادیو ، رادار و تلفن میشناسیم، همگی در کلاس انتشار فرکانس رادیویی هستند.
این دسته از امواج ، ماهیت الکترومغناطیس و شامل طیف وسیعی از آن است. در اثر ایجاد دو نیرو عمودی امواج قادرند تا بی نیاز از ماهیت ماده انتقال یابند. فیزیک موج الکترومغناطیس بر طبق باری ست که بر اثر نوسان اتم بار دار ساطع می شود و بسته اندازه آن انرژی دارد، نوسان به علت پایه پروتونی اتم دارای سیکل تناوبی می باشد که برای اندازه گیری بسامد آن از واحد هرتز (HZ) استفاده می کنند ، که تعداد هر سیکل را بر حسب ثانیه مشخص می کند. ما می توانیم این امواج را توسط میدان الکترومغناطیسی شتاب داده تا علاوه بر تثبیت هر سیکل در واحد زمان از توانهای دلخواه نیز برخوردار شویم ، که اینکار توسط دستگاهی به نام رادیو انجام می شود.