مخرب‏ترین ویروسهای کامپیوتری

مخرب‏ترین ویروسهای کامپیوتری

همزمان با افزایش بدافزارها، کرم‏های اینترنتی و تروجان‏ها، هکرها و سارقان اطلاعات همواره به دنبال راههایی به منظور سرقت اطلاعات و دسترسی به حسابهای بانکی و گاهی بوجود آوردن اختلالات الکترونیکی بوده‏اند.

در این بخش نگاهی کوتاه به ۱۰ ویروس خطرناک کامپیوتری از آغاز فعالیت کامپیوتر‏ها تا به حال به نقل از تلگراف خواهیم داشت:

۱ – The Morris worm

در سال ۱۹۹۸ دانشجویی به نام رابرت موریس ، کرمی را وارد شبکه ی اینترنت کرد که بیش ار ۱۰ درصد از سیستم های متصل به شبکه ی اینترنت را آلوده ساخت و باعث از کار افتادن کانل آنها گردید. (در آن زمان حدود ۶۰ هزار کامپیوتر به شبکه ی اینترنت متصل بودند). موریس در حال حاضر استاد دانشگاه MIT است.

۲ – The Concept virus

این بد افزار اولین (۱۹۹۵) ویروس کامپیوتری بود که توانست فایل های (word) مایکروسافت را آلوده کند. این ویروس اولین بار تصادفا از طریق یک سی دی رام به مایکروسافت انتقال یافت و تنها در طول چند روز توانست خود را به عنوان گسترده ترین ویروس اینترنتی که تا آن زمان شناخته شده بود معرفی کند و توانست پرونده‏های شخصی فراوانی را از طریق ایمیل به اشتراک گذارد.

۳ – CIH

CIH یا ویروس چرنوبیل (۱۹۹۸) هر ساله در ۲۶ آوریل ( ۶ اردیبهشت ) همزمان با سالگرد فاجعه هسته‏ای چرنوبیل اوکراین راه‏اندازی می‏شود. این ویروس با وارد کردن اطلاعاتی در یکی از تراشه‏های اصلی کامپیوترها می تواند باعث از کارافتادن کامل آنها شود. طراح این بد افزار، چن ایگ هو، توسط پلیس تایوان دستگیر شده است.

۴ – The Anna Kournikova worm

این کرم اینترنتی که ابتدا خود را بصورت تصویری از یک تنیس باز به نمایش گذاشت در واقع بدافزاری بود که توسط (جان دی ویت) طراحی شده بود. او در آخر با حکم دادگاه به کار خود پایان داد.

۵ – I LOVE YOU

این ویروس با ارسال عبارت  ILOVEYOU  به تمام افراد حاضر در (address book) قربانیان، حجم وسیعی از کاربران اینترنت را در ماه می ۲۰۰۰ (اردیبهشت ۱۳۷۹) آلوده ساخت. این بدافزار به منظور ربودن کلمه عبور افراد در اینترنت برای سازنده ی فیلیپینی اش طراحی شده بود.

۶ – The Melissa virus

ویروس Melissa اولین ویروس تحت ایمیل (۱۹۹۹) بود که توانست با موفقیت جمله‏ای از (simpson) را در فایل های (word) مایکروسافت قرار دهد. دیوید اسمیت طراح این ویروس بعد ها به جرم وارد ساختن خسارتی معادل ۸۰ میلیون دلار به زندان محکوم شد.

۷ – The Blaster Worm

این کرم وحشی و خطرناک با حمله ای وسیع به وبسایت مایکروسافت در سال ۲۰۰۳ و با استفاده از حفره امنیتی موجود در نرم افزار مایکروسافت میلیون ها کامپیوتر را در سراسر دنیا آلوده ساخت. طراح این کرم هرگز پیدا نشد.

۸ – Netsky and Sasser

ون جاخن، نوجوان آلمانی به خاطر طراحی کرم های مخرب Netsky  و Sasser (در سال ۲۰۰۴) مجرم شناخته شد. او مسئول گسترش بیش از ۷۰ درصد بدافزار های شناخته شده در اینترنت تا آن زمان شناخته شد. اما پس از مدتی از زندان فرار کرد و در پایان توسط یک شرکت امنیتی به عنوان هکر قانونی (CEH)  استخدام شد.

۹ – OSX/RSPlug Trojan

در نوامبر ۲۰۰۷ (آبان ۱۳۸۶) اولین تروجان طراحی شده کسب درآمد مالی به سیستم عامل Apple حمله کرد. گسترش این حملات، ترسها مسئولین را مبنی بر حملات بیشتر در آینده به Apple توسط هکرها افزایش داد.

۱۰ – Storm worm

این کرم در واقع با نشان دادن خبر فوری : “هوای بد و طوفانی اروپا را درنوردیده است.” در سال ۲۰۰۷ بسیاری از کامپیوترها را در سراسر دنیا آلوده ساخت. میلیون‏ها کامپیوتر آلوده به این کرم ، قربانی حملات هکرها، اسپم‏ها و سرقت اطلاعات شدند.

 

لیست ۶ ویروس خطرناک به نقل از TODAY.COM :

۱ – ویروس I LOVE YOU (از طریق ایمیل)
۲ – ویروس MyDoom (از طریق ایمیل)
۳ – ویروس Virut (نشستن بر روی فایلهای exe و scr)
۴ – تروجان Blaster (آلوده کردن سیستم عامل مایکروسافت با اتصال اینترنت)
۵ – کرم Sobig (آلوده کردن ویندوز با اتصال اینترنت)
۶ – ویروس Conficker (از کارانداختن کلیۀ سرویسهای ویندوز)

و همچنین لیست ۱۰ ویروس خطرناک به نقل از WIKIGIZ.COM :

۱ – ویروس I LOVE YOU (از طریق ایمیل)
۲ – ویروس MyDoom (از طریق ایمیل)
۳ – تروجان Blaster (آلوده کردن سیستم عامل مایکروسافت با اتصال اینترنت)
۴ – کرم Sobig (آلوده کردن ویندوز با اتصال اینترنت)
۵ – کرم Code Red (آلوده نمودن سیستمهای مجهز به مایکروسافت وب سرور IIS)
۶ – ویروس CIH (آلوده کردن BIOS سیستم)
۷ – ویروس Klez (از طریق ایمیل، آلودن سیستم عاملهای مجهز به اینترنت اکسپلورر)
۸ – ویروس Melissa (از طریق ایمیل، آلودن نرم افزار مایکروسافت آفیس)
۹ – کرم Sasser (آلودن ویندوز XP و ۲۰۰۰)
۱۰ – کرم Bagle (از طریق ایمیل، آلودن ویندوز)

منبع : WIKIGIZTodayTelegraph

نتیجه گیری نویسنده :

در پی این بررسی‏ها و همچنین نتایج منتشر شده از شرکتهای معتبری از جمله Panda  و Kaspersky، من این موارد را استنتاج نمودم :

  • بیشتر کرم‏ها و ویروس ها از طریق ایمیل منتقل می‏شوند.
  • سیستم عامل ویندوز XP از لحاظ آسیب پذیری در درجۀ اول قرار دارد.
  • بیشتر ویروس‏ها توسط افراد دانشجو نوشته شده‏اند.
  • استفاده از فایرفاکس بسیار مفیدتر از اینترنت اکسپلورر است.
  • ویروس نویسان ایرانی هنوز جایگاهی در میان ویروس‏نویسان جهانی ندارند.
  • ویروسهای I love you, Sasser, Blaster بسیار خطرناکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 11 =