موزش Network Plus
آموزش Network Plus در این قسمت قصد داریم به بررسی دلایل استفاده از شبکه ، انواع شبکه از لحاظ منطقی ، انواع شیکه از لحاظ مقیاس و در بحث بعدی به توپولوژی شبکه (topology) میپردازیم .
قسمت اول
دلایل استفاده از شبکه های کامپیوتری
چند دلیل بسیار مهم در آموزش Network Plus برای استفاده از شبکه های کامپیوتری وجود دارد از جمله : حذف محدودیت های جغرافیایی ، صرفه جویی در زمان و هزینه ، به اشتراک گذاری منابع و امنیت اطلاعات که بحث های بسیاری در مورد آن موجود است .
حذف محدودیت های جغرافیایی
با استفاده از آموزش Network Plus در شبکه های کامپیوتری می توانید محدودیت های جغرافیای را پشت سر بگذارید و با آموزش Network Plus راحتی به تمام اطلاعات خود در هر بازه زمانی دسترسی پیدا کنید . مثال بارزی که در این مورد می توان گفت : سرویس های ایمیل و یا سروریس های کلود cloud است که شما هر روزه از آن ها استفاده می کنید .
صرفه جویی در زمان و هزینه
شما با استفاده از آموزش Network Plus در شبکه های کامپیوتری در کمترین زمان ممکن می توانید به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید یا با استفاده از نرم افزارهای همانند : وایبر ، واتس اپ ، تلگرام و … تماس های تلفنی رایگان برقرار نمایید یا پیام های متنی یا صوتی رایگان ارسال نمایید .
به اشتراکی گذاری منابع
شما در آموزش Network Plus شبکه های کامپیوتری می توانید منابع اطلاعاتی خود را به راحتی به اشتراک گذارید و این اشتراک گذاری را هم می توانید به صورت عمومی انجام دهید و هم به صورت خصوصی .
امنیت شبکه های کامپیوتری
در آموزش Network Plus بحث امنیت زیاد مورد اهمیت نمی باشد زیرا در این بحث ما می خواهیم شما را با آموزش Network Plus آماده ورود به دنیای شبکه های کامپیوتری نماییم.
انواع شبکه ار لحاظ منظقی
انواع شبکه از لحاظ منطقی به سه دسته در در آموزش Network Plus تقسیم بندی میشوند . شبکه های نظیر به نظیر peer to peer ، شبکه های مبتی بر سرویس دهنده server based ، شبکه های مبتنی بر سرویس دهنده / سرویس گیرنده client/server
شبکه های نظیر به نظیر peer to peer
در این شبکه ها که برای کمتر از 10 کامپیوتر پیشنهاد می شود ، در آن ایستگاه ویژه ای برای نگهداری و به اشتراک گذاری منابع وجود ندارد . نام دیگر این ساختار Work Group میباشد و در این شبکه ها ممکن است شما 5 کامپیوتر را به صورت یک دامین پیاده سازی کنید که این امر وابستگی به نیاز های شرکت و شما دارد .
شبکه های مبتی بر سوریس دهنده server based
در این مدل از یک کامپیوتر به عنوان سرویس دهنده تمام فایل های اشتراکی ، بانک های اطلاعاتی و… را نگهداری می کند و هر کاربر می تواند با اتصال به آن کامپیوتر فایل ها را رئی سیستم خود منتقل کند .
شبکه های مبتی بر سرویس دهنده و گیرنده server / client
در این شبکه ها یک کابر در خواست انجام کارش را به سرویس دهنده ارائه می کند و سرویس دهنده پس از اجرای دستورات محول شده توسط کاربر نتایج را برای کاربر ارسال می کند . در این نوع شبکه ها مقدار اطلاعات جا به جا شده بسیار کم بوده در مقایسه با مدل دوم و کاربرد بالاتری را دارا می باشد .
انواع شبکه از لحاظ مقیاس
شبکه ها را از لحاظ مقیاس در آموزش Network Plus به دسته می توان تقسیم نمود که عبارتند از PAN , LAN , MAN , WAN که در زیر به شرح هر یک از مقیاس های شبکه می پردازیم .
Personal Area Network یا PAN
شبکه های شخصی یکه شبکه کامپیوتری است که برای ایجاد ارتباط میان وسایل یک شخص که در اطراف او قرار دارند مانند : تلفن های هوشمند ، لپ تاپ ها ، کامپیوتر های رو میزی ، پرینتر و غیره به کار میرود .
Local Area Network یا LAN
شبکه کامپیوتری کوچکی است همانند شبکه های کامپیوتری منازل یا یک دفتر کار
Metropolitan Area Network یا MAN
شبکه کلان شهری شبکه ای است که معمولا در در تمام شهر گسترده می شود و از زیر ساخت شبکه ای آن شهر همانند فیبر نوری یا اتصالات بی سیم جهت بر قراری ارتباط در نواحی مختلف شهر استفاده می شود .
Wide Area Network یا WAN
شبکه بسیار بزرگی است که ناحیه وسیعی را پوشش می دهد ( کشوری به یک کشور دیگر یا قاره ای به قاره دیگر ) در یک مثال عمومی و قابل درک می توان اینترنت را به عنوان یک شبکه Wan معرفی نمود .