معرفی استوریج VSAN 6.5

معرفی استوریج VSAN 6.5

معرفی استوریج VSAN 6.5
معرفی استوریج VSAN 6.5

معرفی استوریج VSAN 6.5: در کنفرانس Vmworld 2016 که به تازگی به پایان رسید ، حتما میدونید که vSphere 6.5 هم منتشر شد و در پستهای قبلی از ویژگیهای جدید اون برای شما گفتیم و در این پست قصد داریم نگاهی بندازیم به vSAN 6.5 و ببینیم اولا تکنولوژی vSan چی هست و در نهایت آخرین تغییرات در ورژن جدید اون رو بررسی کنیم.

vSAN یا Virtual San تکنولوژی ای در Vsphere است برای مجازی سازی هاردهای لوکال سرور به عنوان یک San Storage که هیچوقت نباید اون رو با شبیه ساز های Storage ای همچون Open-E اشتباه بگیرید که راه کاری است برای زیرساخت های فوق همگرا یا Hyper-converged infrastructure که از نسخه ۵٫۵ به بعد به مجموعه Vsphere اضافه شد و تحولی جدید در زمینه ذخیره سازی و SDS یا Sofware Defined Storage بود تا مستقل از لایه سخت افزار عمل کند که البته تحت عنوان Cloud Distributed Storagee هم از اون یاد میشه.

نکته ای که خیلی مهمه ، باید بدونید این تکنولوژی اتوماتیک و همراه با Hypervisor شما است و بخش جدایی نیست که شبیه به Open-e بخواید اون رو نصب یا فعال کنید.

گفتیم برای مجازی سازی هاردهای لوکال سرور به عنوان یک San Storage ، اما چطور؟ فرض میگیریم ، ۵ سرور داریم که روی هر کدوم ۵ هارد ۱TB موجود و هر سرور هم ۳ هاردش بدون استفاده است ، یعنی ۱۵ ترابایت بدون استفاده ، اینجاست که میتونیم با تکنولوژی vSAN برای سازمانمون که نمیخواد هزینه زیادی هم کنه و Storage سخت افزاری و San های گران خریداری کنه ، یک San Storage ایجاد کنیم که از دید هاست های ما San دیده خواهد شد.

از ویژگی های خوب vSAN میشه Scalable بودن اون و راحتی در بالا پایین کردن دیسک ها را مثال زد که مناسب زیرساخت های VDI و دسکتاپ مجازی است و ارزان بودن سولوشن در کاربرد بالای اون در DR هم میتواند مثال خوبی باشد.

برای پیاده سازی این تکنولوژی حتما باید دو فاکتور Performance و Capacity رو رعایت کرد. که اولین فاکتور با حداقل یک هارد SSD در هر هاست و دومین فاکتور با استفاده از یک یا چند هارد در هر هاست مهیاست!

این رو هم یادتون باشه که SSD نقش به سزایی در سرعت و عملکرد این تکنولوژی داره و I/O ما اول از اون میگذره.


اما ویژگیهای جدید vSAN 6.5 رو ببینیم چی هست :

در این نسخه شاهد اپدیت vSAN API و vSphere PowerCLI هستیم تا از این پس بتوان مدیریت و کانفیگ تنظیمات کلاستر ، Fault Domains و disk group ها را بصورت خودکار کرد.لازم به ذکر است ، PowerCLI برای بررسی کارکرد درست vSAN کلاستر کاربرد دارد.

افزایش ۲۰-۵۰% ای ذخیره TCO

تغییرات Licensing که متعادل تر شده و میتوان با لایسنس استاندارد VSAN یک کلاستر All-Flash VSAN ایجاد کرد ، اگرچه همچنان نمیتوان در لایسنس استاندارد deduplication و compression را انجام داد.

ساپورت از iSCSI که در ورژن ۶٫۵ میتوان iSCSI تارگت و LUN را بر روی VSAN کلاسترمون ایجاد کنیم و در بیرون از VSAN نیز از اون استفاده کنیم و مناسب زمانهایی است که استوریج زیادی رو روی VSAN کلاسترمون داریم. لازم به ذکره که نمیتونیم از این iSCSI LUN ها برای ESXi استفاده کنیم.

ارتباط مستقیم و ترافیک witness جدا بر روی سناریوی vSAN ـه ۲-node

اول بگیم مینیمم ترین حالت کانفیگ vSAN حالت ۲-node است که شامل دو هاست و یک witness در هر جایی است. که ویژگی جدید مناسب اینگونه سناریو هاست ، حالا چه بصورت ROBO (مثلا یک دفتر مرکزی و یک دفتر ریموت در شهر دیگر) و چه بصورت SMB (دفاتر کوچیک) باشد و از این پس میتوان ارتباط دو هاست فیزیکی را بدون نیاز به سوییچ فیزیکی و از طریق کابل برقرار کرد و ترافیک witness را از طریق اینتفرفیس VMkernel مجزایی به witness appliance منتقل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *