مفهوم asynchronous replication

مفهوم asynchronous replication

مفهوم asynchronous replication

asynchronous replication به نوعی از Replication اطلاق می شود که در آن عملیات Replication بصورت ناهمزمان انجام می شود. این روش یک روش ذخیره سازی و انتقال به جلو برای پشتیبان گیری از داده ها یا محافظت از داده ها می باشد.

در asynchronous replication ، داده ها ابتدا بر روی استوریج اصلی نوشته می شوند و سپس بسته به رویکرد پیاده سازی آن ، داده ها را بر روی حافظه یا یک فضای مبتنی بر دیسک Replicate می کند. پس از آن ، داده ها را بصورت Real-time یا در فواصل زمانی معین در محل ذخیره سازی تعریف شده موسوم به Replication Target کپی می کند.

Synchronous replication و Asynchronous replication

تفاوت اصلی بین Synchronous replication و Asynchronous replication ، روش نوشتن داده در Replica می باشد. بیشتر محصولات synchronous replication ، داده ها را بطور همزمان بر روی استوریج اصلی و Replica می نویسند و با این منطق باید نسخه اصلی داده ها و Replica با هم هماهنگ باقی بمانند. در محصولات asynchronous replication ، داده ها ابتدا بر روی استوریج اصلی نوشته می شوند و پس از آن کپی داده ها بر روی Replica نوشته می شوند. اگرچه امکان دارد عملیات Replication در زمانی نزدیک به real-time انجام شود و این طبیعی است که باید یک Replication بصورت برنامه ریزی شده اتفاق می افتد. به عنوان مثال ، عملیات نوشتن ممکن است به صورت دوره ای (مثلاً هر پنج دقیقه) به Replica منتقل شود.

مزایای asynchronous replication

دو مزیت اصلی برای asynchronous replication یا همان تکثیر ناهمزمان وجود دارد:

  • یکی از مزایای اصلی این روش ، هزینه بسیار پایین آن در مقایسه با synchronous replication یا تکثیر همزمان می باشد. روش synchronous replication به پهنای باند بیشتری نسبت به روش asynchronous replication نیاز دارد و همچنین این روش بسته به نوع اجرا ممکن است به سخت افزار خاصی  نیاز داشته باشد.
  • مدل asynchronous replication برای کار در مسافت های طولانی طراحی شده است. از آنجا که لازم نیست فرایند Replication در لحظه انجام گردد ، تکثیر ناهمزمان می تواند مشکلات و نواقص اتصال را تحمل نماید.

مدل Synchronous replication یا همان تکثیر همزمان معمولا برای سرویسها یا اپلیکیشن های حیاتی که نیاز هست همیشه در دسترس باشند استفاده می شود. در این سناریو ، عملیات failover از استوریج اصلی به استوریج ثانویه بلافاصله انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ برنامه کاربردی از کار نیفتاده است. همانطور که اشاره شد ، با توجه به هزینه بالای این روش باید کاملا سرویسهای شما توجیه اقتصادی لازم برای انتخاب این مدل را داشته باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 6 =