طول عمر یک هارد SSD

طول عمر یک هارد SSD

طول عمر یک هارد SSD

خیلی از مردم وقتی قصد خرید هارد SSD بجای هاردهای معمولی را دارند معمولا با توجه به قیمت بالای آن نگرانی زیادی در خصوص طول عمر و یا خرابی هارد SSD دارند که می توان گفت این نگرانی کمی بی مورد می باشد. ما در این پست قصد داریم به بررسی طول عمر یک هارد SSD بپردازیم.

مزایای استفاده از هارد SSD نسبت به هاردهای معمولی بسیار زیاد می باشد که از این مزایا می توان به سرعت خواندن و نوشتن چند برابری، ضد ضربه و شوک بودن و راحتی حمل و نقل در گجتهای پرتابل و بی سرو صدا بودن و همچنین مقاوم در برابر بدسکتورهای ناگهانی و از کار افتادن و از بین رفتن اطلاعات و … می باشند.
یکی دیگر از مزایای اصلی هاردهای SSD طول عمر بالای این دیسکهای حافظه جامد می باشد که برخی از خریداران این هاردها با مقایسه قیمت بالای آن بصورت ناخودآگاه نگران طول عمر آن می شوند.
به زبان ساده عمر SSD ها متناسب است با مقدار اطلاعاتی که روی آنها نوشته و پاک میشود.هرچه عمل رایت روی SSD بیشتر انجام گیرد طول عمر آن کمتر میشود.

ولی با یک ضرب و تقسیم ساده ریاضی به عمر بسیار بیشتر آنها نسبت به هارهای معمولی پی میبریم. طول عمر هاردهای SSD عموما بیش از 700 ترابایت Read یا Write اطلاعات روی سلولهای حافظه NAND می باشد به این مفهوم که بی کیفیت ترین هاردهای SSD موجود در بازار طول عمری نزدیک به این عدد را دارند و با کیفیت ترین آنها مانند هارد سامسونگ 840 Pro طول عمری در حدود یک پتا بایت(هزار ترا بایت) دارند که خیلی عدد بالایی می باشد.
اگر کاربری روزی 100 گیگابایت اطلاعات روی هاردش بنویسد هاردی با طول عمر خوانش 700 ترابایت میتواند برایش تا 19 سال کار کند و البته این رقم 100 گیگابایت یک رقم خیالی می باشد چون کمتر پیش می آید کاربری هر روز 100 گیگابایت اطلاعات روی حافظه سیستم خود بریزد چون در این حالت باید مدام حافظه خود را پر و خالی کند.
بنابراین این محاسبه را روی عدد معقول 10 گیگابایت در روز انجام میدهیم.(هرچند 10 گیگابایت هم واقعا عدد بزرگی می باشد و به ندرت اتفاق می افتد) با فرض استفاده 10 گیگابایتی در روز طول عمر یک هارد SSD بی کیفیت را می توان حدود 190 سال تخمین زد.
با این محاسبه مشخص شد که SSD ها به عمر کاربران هم کفاف خواهند داد و در مقایسه با هاردهای معمولی با عملکرد فیزیکی که بعد از 4 یا 5 سال دچار مشکلات متعددی میشوند خیلی مقرون به صرفه تر بوده و به نفع کاربران است.

البته باید به این نکته مهم توجه کنیم که شرکتهای سازنده هاردهای SSD معمولا نرم افزار یا ابزاری برای مدیریت این هاردها طراحی کرده اند که قابلیت مدیریت و تغییر تنظیمات هارد برای افزایش طول عمر و بهبود قابلیتهای SSD ها را ارائه می دهد.
در حال حاضر بیشتر اولترابوک ها و لپتاپ های سبک و تبلت ها فقط از هاردهای SSD استفاده میکنند و انجام تغییرات دستی کاربر برای بهبود طول عمر هارد زیاد مورد نیست گرچه مشکلی هم نخواهند داشت.

تنها توصیه مفید برای دارندگان هاردهای SSD استفاده از سیستم عامل به روز است. بهترین سیستم عامل سازگار با SSD ویندوز 8 به بالاست. هرچند ویندوز 7 هم سازگاری خوبی با SSD دارد و فقط کافی است قابلیت دیفرگمنت خودکار ویندوز 7 را خاموش کرد.(در ویندوز 8 به بالا ویندوز بصورت خودکار SSD را میشناسد و عمل دیفرگمنت روی آن انجام نمیدهد و خودکار دستور TRIM برایش ارسال میکند). در هارد درایوهای معمولی عمل دیفرگ بصورت دستی انجام می شود.
در مورد ویندوز XP هم باید گفت که این ویندوز برای استفاده از هاردهای SSD بهینه نشده و از قابلیت TRIM هم پشتیبانی نمیکند.
و نکته دیگر اینکه کسانی که اولین بار SSD را به سیستم متصل میکنند در تنظیمات بایوس دقت کنند که کنترلر ساتا روی AHCI تنظیم باشد.بایوس هایی که چنین تنظیماتی ندارند خودبخود روی AHCI تنظیم هستند.
بنابراین برای راه اندازی هارد SSD شما نیازی به دستکاری بیشتر تنظیمات سیستمی مانند خاموش کردن Hibernate و غیره ندارید.
در نهایت با توجه به قیمت بالای حافظه های SSD در کشورمان ، بهترین و مقرون به صرفه ترین راهکار ، استفاده از یک هارد SSD کم حجم در اندازه 60 یا 128 گیگابایتی برای درایو ویندوز و نرم افزارها می باشد تا سیستم عامل و نرم افزارهای شما با سرعت و کارایی بالاتری کار کند و برای ذخیره سازی بقیه اطلاعات مانند فیلم ها و عکسها و غیره می توانید از هاردهای معمولی ظرفیت بالا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *